30 December 2011

HANGOUT

Disebabkan aku tak pegi kelas aritu, plan nak pg rumah MIRA dijalankan sperti dirancang.. ngeh3.. aku kan xtau sgt mcm mne nak pg umah si dea tu.. so aku pun amek taxi.. ckp kt uncle tu
aku: uncle OTK jao x?
uncle: ta jao la adik..itu blakang ja dik..
aku: okey..
uncle: adik bukan org sini ka?
aku: bukan lah uncle.saya org johor..
uncle: saya ingt adik org USA..

haha..nak gurau penye uncle ni.. setibenye kitorg kt dpn OTK tu,,si AIN nampak pulak ubi ketuk..so teman lah die beli jap..then kitorg kene p seberang nak nek bas pulak..nak truskan pejalanan g umah mira kt BATU 7..tunggu punye tunggu sampai jugak bas tu..letih menunggu bas sampai peluh2 aku..

nek2 je beli tket bas RM1..nenonenoneno.. sampai dah umah mira..handouts pun aku dah amek..pastu igtkan nak lepak jek kt umah mira..tbe2 die ajak pulak kitorg pg OTK..aduyai..kalo tau tguu je die kat sane..haduyaiii..dah tu kitorg pon tggu lah bas lagi..sampai hujan trun bas tak sampai2 lg..pnt..

after 10minit brulah bas sampai..nenonenoneno.sampai dah kt OTK blik..alang2 dah kt situ aku pon pg lah beli pisau carving buah tu..hehe..pastu,kitorang pg makan mcD kt situ..popetpopetpopet kitorang borak2..pastu balik..mira blik nek taxi..kitorang blik jalan kaki sbb dekat je!!!haha bru tau jalan tau!!dalam pejalanan,mcm2 jenis manusie yg kacau kitorg..ade yg swit ade yg terjah sampai melatah2 aku..pastu ade pakcik tu kenyitmate!!!ya Allah!!!please lah..sile lah paham ko tu ade anak bini..

nenonenoneno...singgah jap kt uncle jual cd..haha..beli cetakrompak je..beli lah OMBAK RINDU..excited gile nak tgok sbb ta tgok lg..bukak2 gamba die hayoyaaii!!!sangkot2 pastu jem trus!!huh!bengang!

act mlm ni aku nak study..tp disbbkan slide2 aku dlm email,so die jd lembab then aku pon update le blog kesayangan ni hah...huhu pnt3.

k bye3!!muah3

29 December 2011

KEPENATAN & MENYESAL

HEHE..Assalamualaikum...jawb tau..korang tau x??semalam an,aku beriye blik dr Tangkak ke KL..semate2 nak p kelas..tp KEPENATAN je aku blik kl..semalam aku x sempat pon nak msuk kelas tu..bas yg aku naek tu punye lah lembab!!geram aku..patutnye 2jam sengah dah sampai kt TBS tu..tp bas tu sampai lewat 1jam..Bengang aku..pastu nak kene amek tren pulak..tren pulak xsampai2..mmg sengaje je xna bg aku p kelas..aduyai..


kelas aku start pukul 12..tp pukul 12 aku kt TBS lg..camne nak msuk kelas an??dgn tren yg xsampai2 lg..last2 aku blik je hostel..dah alang2 balik hostel,dgn kebengangan,aku p shopping jap kt KLFC blakang hostel aku tu..MENYESAL aku blik kl..kalo tau,xde nye aku nk blik kl awal2 ni ha..semua owg kt kg best je holiday..huhu..sian kt aku ni ha..dok melangok kt hostel ni besame dgn AIN..roomate aku..

plan harini nak pg rumah classmate aku yg ni.. MIRA..
 sbb nak amek handouts yg lec bg smalam..kan aku tak msuk kelas..cadangnye nk p after zohor.hurm...tp aku sebenanye tak tau sgt cmne nak p umah die..ahh redah jelah..hehe..

 Ttbe2 je kan3..aku rindu kt si die yg bawah ni..lame tak jumpe die yg busuk ni..misyu syg..

mybucukasyam..

26 December 2011

LUPE AKU

Korang.....

harini aku keluar dengan member aku kt area kg aku je..lepak2 je..dok gosip2..lame ta jumpe..gedik aku pon keluar jugak harini..die kt terengganu..blik kg die..die pon p jumpe kwan lame die..tp die kluar x igt aku pun..hurm..bkn aku je die tak igt..dunie pon xigt..sampainya hatimu..huhu..sedih2..aku dok tggu le msg die..ckp hai pun jd le..ni x syp sunyi trus!!!b..org rindu tau tak!!hmm..

besok pulak nak kene blik kl dah..smate2 nak g kelas HRM.aduyai..kalo tade kls mmg x la aku nk blik bandar yg bz manjang tuh..tension oi!!nasib bek lah kelas kitchen punye practical exam dah lepas..wah gempak tuh..chef aku cakap cmni "presentation awak comel,chicken roulade awak gulung nicely..mayonis awak sedap,salad awak cukup rase..dressing awak perfect..overall excellent!"  bangge kot!!thankz kat patner aku Daus n Asmidar..walopun asmidar,ko cam tak tau nk buat tu buat ini..haha..

tp ni lah  hasilnye..

22 December 2011

AL-FATIHAH

Salam korang..harini aku dpt tau yg kawan baek adik agkat aku time skolah dulu dah meninggal sebab accident..sgt tragis..xsanggup nak cerita..walaupun aku tak berapa rpt sgt dengan arwah,tapi aku sedih atas pemergiannya..die jugak merupekan adik angkat kawan baek aku..semoga rohnya aman di sana..sape2 yg bace entry ni, sedekahkan lah AL-FATIHAH ye..semoga die tenang di sana..
dalam kenangan..

MUHD SYAHRUL NIZAM

19 December 2011

BERJALAN SAKAN

Assalamualaikum...todays topic is same with yesterday because now im in holiday with my famly..harini,aku bgun awal2 pg membersihkan diri after breakfast dan siap2 untuk enjoy!hari ni pulak aku ngn famly pg mcm2 tempat kt area kl ni ha..eh3..lupe plak, enjoy with my famly + my gedik ikut skali tau..huhu..first2 skali kitorang terjah ZOO NEGARA..ape2 pun,gamba wajib amek dulu..ni lah famly aku yg TERCINTA!! ha gedik aku yg pakai cap merah tu..hihi..
 ok utk pengetahuan korang,tiket masuk RM 20 untuk dewasa ye..bile aku dah merayau2 dlm zoo ni, pelbagai kerenah binatang aku tgok kt dlm tuh..aku paling terpegun tengok binatang ni..
seriusly aku igt ni patung..lame gile die temenung cmni weyh..huhu rupenye name die JOE..die suke berangan..kelakar gile!!hahah!!kt zoo mcm biase lah korang akan tgok harimau,singa n mcm2 lg..ha kali ni aku tbe2 dgn beraninye nak pgg binatang ni..berat gile doee die!!! tgok muke aku cuak gile!!
 hehe after abg tuh ckp kene cmni,cmtuh,bru aku boleh senyum..(pakse je tu senyum)..
 agak besh la sbb aku dah lme xpg zoo..xlupe gak aku bg mkn kt gajah yg comel ni.
Then,second place kitorang pg after solat zohor kt Masjid Negara..the second place is PLANATARIUM NEGARA..besh woo!!!sbb aku xpenah masuk!serius!!agak kejakunan aku kt sane..tgok ni ha..mcm xpenah jumpe jamban.


 aku nak amek gambo cm gedik aku..tp xjd..hurm..peace jugak yg kluar..
haha..kt dlm ni korang akn dpt byk info2 berkaitan sains ah..patut pergi au!!tak rugi pun..tiket masuk rm 3.00 untuk dewase.then third place kitorang pg TAMAN TASIK PERDANA..huhu..penat gile..sakan bejalan..tp besh dpt enjoy dgn famly..n gedik saye..byk gile gambo aku buat peace..bak kate gedik aku "jari dah le kontot,nak buat peace". duli ape aku..buat jugak..




die pon nak jugak...


aku xtau knape hari ni gedik aku buat muke yg pelik2..haish..layan jelah..huhu..tamatlah sudah aku bercerite..thankz skali lg sbb korang rajin lawat blog ni..tanpe korang,takde mknenye aku nk cte..hehe..okey bye2..c u next story yeah..love u..

17 December 2011

BUKIT CAHAYA-SHAH ALAM

Hye..Assalamualaikum..hello2..ha korang,korang free x sekarang ni??bukan ape sbb nak korang luangkan mase jap je aku nak cite ni..harini sehari suntuk aku berfoya-foya bersame famly aku yg tercinta..huhu..best gile tau!!..kitorg pg Bukit Cahaya kt Shah Alam tu..walopon hujan lebat,kitorg ttp pg jugak..best kt situ..sesuai lah kalo nak ajak famly korang pg jalan2 kt sane..alang2 famly dah berkumpul kan..so kite enjoy!!hehe..kt dlm tu,ade rumah iklim sejuk.masuk untuk rumah tu je RM3.00 sorang..ok lah tu kan..kite tak dpt nk pg terbang ke SANE..kt sini jadilah..sejuk gile..tp kan korang,RM3.00 tu hanye untuk 3 minit je..memandangkan hujan semakin lebat,patu kitorg pun pg mkn kt AROMA IKAN BAKAR kt JERAM..sedap tau!!byk gile mkn!!ikan pari bakar,sotong goreng tepung,udang butter,ikan siakap 3rasa,kerang bakar,ketam..fuh xlarat dah nak sebut..bukan sebut je da xlarat,mkn pun xlarat dah..hee..ni je lah yg dpt aku dikongsikan..


ni adek aku


ni pulak mak n adek aku


tgok die teruje sgt tu


sejuk sgt! -7 darjah celcius



nyum3..sedap..
Korang pegi lah nanti okey..thankz sbb rjin and sudi lawat entry ni..gumao..

16 December 2011

MY GIRLFRIEND IS GUMIHO

Alhamdulillah..selesai sudah tgok citer ni..huhu best!!.comel..sekarang ni ade lg ke org yg mcm ni sanggup petahankan cinte diorang walaupun salah sorang tepakse mengahadapi kematian.wah dasyat btol cite ni..korang2 yg suke tgok cte2 korea,tgok la cite ni..ni ha antare scene2 yg aku suke..


ni la gumiho.die sgt COMEL!!!


xde tajuk

Assalamualaikum..hye korang..first of all thankz sbb korang sudi jenguk2 blog ni..harini saye xde tajuk yg sesuai nak bg untuk entry ni..korang pernah rase bosan x?kecewa?bengang?mestilah penah kan?okey act skrg ni saye tgh rase kesemua feeling2 di atas..first skali gedik saye buat saye bosan dan bengang..sbb die msg saye asek "ok","k","emm"..bosannye!!sampai tak tau dah nak ckp ape..erm..saye BER +++ bengang bile ade org tak suke gedik saye..ape korang rase kalau ade diantara ahli famly korang xsuke pasangan korang..saye nak kongsi la sikit cerita ni kt korang...A ni ialah ahli keluarga saye..walaupun die tak penah bgtahu saye yg die tak suke gedik saye,tp saye tau yg die xsuke gedik saye..gedik saye berusaha untuk jumpe dgn famly saye..sedih pun ade..saye jd serba salah kt gedik saye..A mcm xsuke bile saye bwk gedik saye skali kalo jln2..kalo ckp psal gedik pun,die nak tego..kenape??pe salah gedik sye??saye tak tau nk gmbarkan perasaannye mcm mne..sbb sye pun keliru sama ade btul atau x pe yg saye nmpak..saye harap ape yg saye pikir ni bukanlah betul..tp saye harap A boleh layan die mcm org lain jugak...

12 December 2011

CINTA ONE COMM

Ape tu cinta one comm? huhu..meh kawe bg tau..cinta one comm tu ctenye cmni..bulan 12 taun lepas(2010) saye adelah join satu bussiness ni..ONE COMMUNITY WORLDWIDE namenye..ala lebih kurang mcm MLM jugak lah..tp kt dlm tu,mmg lah diorg kate bkn mcm MLM.tp sumenye same je..ha nak bg nasihat kat korang ni..kalo ade sape2 member korang ke ajak korang msuk ape2 bussiness yg mcm ni,yg kene cari2 downline (org bawah) jawapannye,XPAYAH!!okey..aku ulang ni..XPAYAH!sbb..ha..kenape tak pyah?sbb bussiness ni akan menghabiskan duit2 korang..SERIUSLY!sbb dah terkena la btau..okey balik kepade tjuk kat ats tuh kan,time tu,aku mmg tgh nk cari downline aku lah..then tbe2 aku jumpe FB sorang mamat ni..satu kolej dgn aku..aku pun tkn lah button Add as friend Pastu,die approve..then aku pon trus je melamar die keluar..sbb nak bwak die pg "berbussiness" dgn aku..so die pun ikot sbb die xtau yg aku nk jdikan die downline aku...haha.. then...dah due hari dah kitorg msg2 sbb aku nk bg die interested dgn bisnes aku,bleh plk kitorang gadoh.sbbnye die xnak join..aku pulak cm tak puas hati pesal mamat ni..xnak msok dah le..padahal aku yg pakse.sejak kitorang gadoh tu,aku xcontact langsung mamat tu..mmg xde niat lgsung dah nk text die lg..korang nak bace lg x ni??ahh korang kene bace jugak.eh nak pakse lak an..then,jeng3!after sebulan tbe2 die msg aku..time tu kitorang tgh exam week lah..so die msg aku ajak pg study same2..aku plak on je..sengal an?tgh2 study uh,die ckp "awak,agak2 bile kite boleh couple?"aku tencengang kt situ jap..aku  tepinge2 men jwb je "okey bile2 pon boleh"..serius aku igt die maen2!!!last2 ape dah jadi??sampai ke  hari ni melekat dgn die..haha pdan muke korang bace pnjg2 ni..lek2 p minum air dulu ye..after a few weeks,aku pon cau dari bisnes tak gune tu..then mamat ni cakap cerite cinte kitorang ni sesuai letak title "cinta one comm" sbb aku knl die berpunce dpd bisnes tu.hehe.ni lah DP die mase aku add die fb tu.

kalo korang ade mase,layan jap video ni.

video

thank you sbb habiskn mase kat sini..gumao..

11 December 2011

rantai burung hantu HARAM!

klik link ni http://haiyumhaffiz.blogspot.com/2011/12/rantai-burung-hantu-haram.html?m=1

ADA DARA LU KOLOT!!

Kenapa saye ckp cmni..sbb..ha layan video ni..so t korang akan tahu..laaayaaannn....

http://www.youtube.com/watch?NR=1&feature=endscreen&v=pDYYoPIa5GM

NOT FEELING WELL

arini saye xsehat..saye sakit..sakit sgt..bleeding!mate ni plak xmau tdo..so saye pon update lah blog ni ha..seriusly!!sakit sgt!xthn..hmm..tp ape bleh buat..thn jelah..tibe2 rindu kat famly..hurm..mak,nak mak..hurm..nak pelok mak..pg td dah rase nk demam..then rus pg mandi pg2 bute lepas subuh tu,trus pg joging dgn gedik..igtkan pas kua peluh sihat lah..tp x..mkin sakit..dah pukul 2.47am dah ni..mate saye pun dah stim tgok skrin lappy ni ha..tido dulu..semoge hari besok lebih baik dpd hari ini..amin..

09 December 2011

SEMESTER 5 LIKE GO TO HELL

Aigoo!! this semester makes me tired!! Assignment, assignment, assignment! Presentation, presentation, presentation! please help me!! penat gile tau buat assigment yang sgt dasyat sem ni..mmg dah perah habis otak ni..ketensionan dah terjadi pade diri saye ni..tengkok pun asek demam je.haha..sian palo den ni ha.. nak sangat pergi bercuti dengan kawan-kawan saye n of cos gedik saye..saye nak kan ketenangan..sekejap pon xpe lah..hmm..lg 3 minngu je lg nak final exam..hua mati doh!! dgr cte utk practical class brg xde.."MAYBE" final xde ah..huahaha..besh gile uh kalo tade..xpayah nak pk nak kne msak ape..tp khabar terkini plak ckap hal dah setel..so maybe brg ade..hmm..korang igt nak jd "tukang masak" yg korang kate sng nak jadi  ni sng ke??ha susah tau!..so appriciate skit kt org2 yg memasak ni.. marah plak.. ni ha antare makanan2 yang sye dah masak..

kalo nak tgok gamba2 len, rajin2 tgok blog ni..byk mkanan sdp2..tp korang xdpt rse pon..haha..

08 December 2011

KENAPE CHEF-NURSE??

Sebab...............................................
saye amek kos culinary art..ala org salu ckp "tukang masak"..kos yg org kt dunie ni xpandang pon..yg diorg tau nak mkn,mknan lmbt,complain..xsedap complain..hello!!kalo industry kitorang ni xde,korang sume xmkn mknan yg sdp2 tau.. terEMO plak.. So,lepas ni,pandang2 lah sikit org yg masak untuk kite kt dapo tu..that why im choose CHEF for the name of my blog.


 nurse pulak mane dtg??
ha.....................................................
nurse ni dtgnye dpd cik abg syg lah..sumber inspirasi unutk menulis blog ni hah..sapo dio?? Of cos la die ni..


ni gambo die mase bile ntah..lame dah..huhu..so jawapannye...saye just combine kan kos yg kami amek untuk nme website ni.haha..
chef-nurse.blogspot.com

DI CULIK KE TASIK TITIWANGSA

Semalam saye kene culik dgn somenone yg bdn die tgi dpd saye,kurus,pkai cap..mase tu,saye bru je habis kelas dlm pukul 3..dlm kul 3.30 tu,someone ni dtg,kidnap saye..pastu die bwak saye singgah KFC jap..sbb nak beli mkn..lapo katenye..then,die meneruskan perjalanan dan kami sampai ke tasik titiwangsa..die pun trus suruh saye duduk kt kerusi btul2 depan air pancut tu,pastu suruh saye mkn!!saye yg agak lapa tu, mkn jelah dah org tu belanje kan?? die culik saye sbb die kate "saye rindu awak"..haha poyo kau syg! act gedik saye yg bwak saye pg tasik tuh..saje nak lepak2,besantai2..hehe..then kitorang pon mkn lah KFC xmeal tu. gedik saye mmg tgh lapo gile!!tgok lah die mkn tu x ingt dunie kot!! geram!!muke mintak penumbok. 





Org lalu lalang tgok je kitorg mkn.. kalo nak mintak lah..xyah tenong2 lme2 btul x gedik??after lunch kitorg dah dah pukul 4 lbih tu lunner kot! (lunch + dinner) kitorang buat keje jahat sikit..vandalism..menconteng meja mcm kanak-kanak ribena.huhu i miss that moment syg.. :) pastu awak bwak saye pg carefour pulak.."bershopping" plak..1sen pon xde then awak hantar saye blik..thanx awak..

05 December 2011

Dated wif Capital AH

Siapakah capital AH ni??hmm die lah yg mendorong saye untuk meneruskan blog ni..huhu..walopon saye budak bru blajar,tp disbbkan AH saye nak jugak buat die happy dgn blog ni..act AH ialah cinta hati saye(wah kembang ko kan syg)..AH stand for ABDUL HAFIZ..semalam saye jumpe gedik saye..die sampai sni dlm kul 9lbeh lah..nak p mkn je..konon nak pg mkn jaoh2..last2 mkan kt AP (ayam penyet) gak..haha..padahal aku yg ngade2 nk mkn jejaoh. 
tapi xpe..atlease die blanje saye mkan ayam penyet tu..sdp gile syg!!pedas woo!!smpai berapi dah hidung saye tau awak..mane tak nye sambl die mmg emmphh!! lah..hehe..gedik saye ckp "xpedas ke syg?dah bepeluh dah tu" sbb aku mkn byk gile smbal tu "tak lah..mne de peluh..xpedas pon".. dgn bggenye aku jwab 
10 minit pastu : jln tebongkok2 sbb sakit prot.. pdn muke aku blagak sgt ckp xpedas.
anyway thanx to capital AH sbb sudi bwak saye pegi makan JAOH2.hee. :)ilufyu.

11BULAN

hua..muke saye dah hitam rentung dah ni.sumenye akibat mandi kolam kt Tiara Beach Resort.. huhu amekaw dah hitam cam bontot kuali..huhu sory dah lari topik plak..berbalik pade tjuk kt atas tu,11 bulan..ape yg 11 bulan??umur??blajar??hee.. act saye dah 11 bulan in relationship dgn gedik saye..genap lah 11bulan harini (4/12/11).selame 11 bulan ni,kitorang dah lalui macam2 rintangan dan halangan..mmg byk perkare yg menduge kesabaran kitorg sbnrnye...saye harap saye kekal dgn awak selamnye syg..saye syg awak sgt2!thankz ye.


ni lah gelagat saye dgn gedik saye bile jumpe. die sgt gedik ok!!

04 December 2011

HATI BERBUNGA





Hari ni gedik saye buat saye happy sgt!!berbunge2 je rse..pg2 lg dah call..gedik saye cakap "syg,b rindu kat syg..b nak jumpe syg..kejap lg b hantar syg ye"..lg lah bebunge2 hati saye tau awak..mase awak sampai,awak call saye,awak ckp "syg,b dah sampai ni"..awak tahu tak??sye cepat2 trun sbb nk jumpe awak..bile saye sampai depan awak,awak ckp "comelnye syg aku ni"..tq awak..awak selalu buat saye happy..sye syg awk!thankz sbb td awak hntarkan sye kat LRT Dato' Keramat..pastu awak teman saye mkn..thankz sgt2 ye awak sbb awak selalu ade dgn saye n jge sye..lufyu gedik!!saye rindukan awak..padahal bru je siang td kite jumpe..misyulufyu.


03 December 2011

RINDU GEDIK

Xnak cakap byk..




  • sumpah! rindu awak sgt!
  • geram sgt kt awak!
  • nak pelok awak!
  • nak ciom awak!
  • nak buli awak!
  • nak jumpe awak!
okeyh cukup!fullstop.

GADOH?



Korang tau tak gadoh ni mcm mane?kalau nak cakap pasal gadoh,sampai besok2 pun tak habis..saye pasti kt luar sane tu,mesti semua penah merasa mcm ne gado tuh kan?? amboi panjang intro pasal gadoh kau tu Act kat sini,saye nak cte skit pasal mcm mne saye gadoh..huhu cer cite cer cite Saya selalu gadoh dgn gedik saye..selalunye kitorg gaduh pasal hal ceketotit (kecik) je..tp gadoh sampai jd hal besar..mmg sakit hati gile bile cmni..Bile time gadoh,mule lah nak salahkan antare satu sama lain.. btul x syg??hee.. mcm kitorg, saye selalunye xkan angkat fon n xkan blas msg bile gadoh..padahal dlm hati nak blas,nak agkt, Mmg ego gile bile time ni.. yg si gedik pulak, xbenti2 kol2 saye..rimas gile doh!!last2 saye off enset kan syg??haha.. tp sume tu x membuatkan kitorg benci membenci..Tapi lebih syg kot!!SERIUS!! xtipu..sbb byk yg kitorg belajar daripade kesilapan..Kadang2 gadoh  ni besh tau.. dapat merajuk..sbb nak die pujuk.. tp kdg2 gedik xpujuk pon!hampeh.. hehe..jgn marah ye syg..ilufyu lah!!